На фотосите Саймън позира щастливо с половинката си Лорън и сина им. Малкият е наречен Ерик Филип на бащата на Кауъл, а също и на шефа на Топшоп сър Филип Грийн, оказал голямо влияние върху Саймън, разкри в. "Мирър".

Кауъл е показал чувствителната си страна, взимайки за пръв път сина си на ръце. Според "Сънди пийпъл" той е казал: "Чакал съм те през целия си живот!" Лорън, която стана майка за втори път, сподели, че Саймън дори пролял няколко сълзи.

Известният британски телевизионен и музикален продуцент стана баща на 14 февруари. 54-годишният Кауъл, който бе член на журито в популярното риалити "Американски идол", никога не е бил женен. Доскоро той заявяваше, че бащинството не влиза в неговите планове. "Аз не съм много вещ с бебетата", заяви продуцентът миналия октомври пред американското сп. "Парейд". "Никога не знам какво да правя с тях. Но ако детето е голямо, може би ще бъда добър баща и ще му дам нужните съвети."

Саймън и Лорън предизвикаха грандиозен скандал с връзката си, тъй като брюнетката беше омъжена за най-добрия му приятел. За бременността на Силвърман се разбра миналата година, когато тогавашният й съпруг поиска развод в Ню Йорк и посочи Саймън Кауъл като причина за раздялата.

Кауъл е известен като изключително строг член на журито на "Американски идол", както и на "X-Factor" преди това. Заради язвителните си забележки дори е наричан "Господин Гаден".