На церемония снощи в Театър "Българска армия" той взе награди за Най-добър пълнометражен игрален филм, за Дебют в тази категория, за Режисура, за Главна женска роля - на Маргита Гошева и за Сценография - на Ванина Гелева, отличена и за "Буферна зона" на Георги Дюлгеров, съобщи БТА.

Четири са наградите за "Потъването на Созопол" на Костадин Бонев - за Поддържаща женска и мъжка роля - на Веселин Мезеклиев и Светлана Янчева, Художник по костюмите - на Боряна Семерджиева, Монтаж - на Тома Вашаров.

"Съдилището" на Стефан Командарев е с три отличия - за Поддържаща женска роля - на Параскева Джукелова, за Сценарий - на Стефан Командарев, Марин Дамянов, Емил Спахийски, за оператор - на Красимир Андонов.

Руси Чанев печели наградата за Главна мъжка роля за "Буферна зона".

Най-добрият късометражен игрален филм за 2014 г. според Българската филмова академия (БФА) е "Паркинг" на Ивайло Минов.
Победител в анимацията е "Как Сърдел направи ремонт" на Радостина Нейкова и София Илиева, наградени и за режисура.

При документалните филми печели "Дългият път към дома" на Боряна Пунчева - с награди още за режисура, сценарий - на Боряна Пунчева, Юрий Дачев, Татяна Ничева, за операторско майсторство - на Цветан Недков.

"На границата"
на БНТ под режисурата на Станимир Трифонов е най-добрият тв сериал, с награди също за сценарий - на Димитър Стоянович, и за звукорежисьор - на Александър Симеонов, отличен и за игралния филм "Омбре" на Захари Паунов.
Диана Захариева за документалния "Три свещи" и Вера Донева за анимационния "Локва" са отличени за Режисьорски дебют.

За наградите на БФА - 2015 за творчески постижения през 2014 г. се състезаваха 19 игрални филма - 8 пълнометражни, 9 късометражни, 2 тв сериала, 23 документални и 7 анимации.

Режисьорът Георги Дюлгеров бе удостоен с наградата за цялостно творчество на Българската филмова академия. Наградата за филмова музика бе за Калоян Димитров за "Виктория" на Майя Виткова.