Журналистката Илиана Беновска вече няма да е част от шоуто. От неделя на нейното място застава певицата Деси Добрева.

Вижте снимки на Деси >>

Бившата вокалистка на Ку-ку бенд става равноправен член на журито до финала на шоуто в края на май. „Самата Илиана сподели в ефир, че се чуди дали мястото й е в предаването, и понеже се чуди, продуцентът я махна, коментираха близки до продукцията, цитирани от "Монитор".

Пред "24 часа" Беновска обясни, че сама е напуснала предаването:

"Разминахме се в отговорността и морала. Влязох в шоуто, защото вярвах, че то ще излъчи "не" на рязането на старци с резачки, кражбите, изнасилванията на деца, убийствата за пари. "България търси талант", акумулирайки много милиони, манипулира ценностната система на българите. Не мога да си позволя да съм съучастник в това.

Не пуснах съобщение за напускането ми, защото в България в момента се провежда пенсионна, съдебна, здравна реформи и до нас в Македония тлее етнически конфликт. За мен това са най-важните проблеми. Дали русата и къдрава Беновска или русата и къдрава Деси Добрева ще се усмихват лъскаво в шоуто, не е проблем на държавата."


Преди дни в едно от живите предавания Дарина Павлова разкритикува журналистката, че губи времето на останалите членове на журито с дългите си изказвания. Беновска дръпна напоителна реч във финалните минути на шоуто, когато трябваше да избере дали да прати на финал гайдарския състав ”Диньо Маринов”, или да даде шанс на децата каучук от Tapia Dance House.

“Вие сте големи мъже и ще се оправите. И аз съм била на ваше място – игнорирали са ме, защото са ме смятали за силна, и са давали път на слабите”, обърна се тя към гайдарите, след което обясни, че малките танцьори трябва да бъдат поощрени, за да не кривнат към наркотиците. Публиката в залата освирка Беновска, а Павлова избухна: „Ти не си за този формат! Върви в някое социално предаване да проповядваш! Дай вота си най-после!”"