Американската част от световното турне "Rock or Bust" на AC/DC започна с концерт в Такома, Вашингтон, на 2 февруари. Днес рокаджиите трябваше да свирят в Атланта. Обиколката им в САЩ се очакваше да продължи до 4 април.

AC/DC съобщават, че концертите им в САЩ ще се състоят по-късно през годината, вероятно с гост вокал, пише БТА. По график европейската част от турнето на австралийските рокаджии трябва да започне на 7 май в Лисабон, Португалия.

В изявлението, поместено на сайта на AC/DC, се посочва, че по лекарска препоръка вокалът Брайън Джонсън незабавно трябва да спре да изнася концерти. В противен случай 68-годишният музикант е застрашен от пълна загуба на слуха.

Проблемът на Джонсън е поредната спънка за групата. Миналата година AC/DC тръгнаха на турне без напусналия ги съосновател и китарист Малкълм Йънг, на когото през 2014 г. беше поставена диагноза деменция.

През 2015 г. групата остана и без своя дългогодишен барабанист Фил Ръд, след като пред съд в Нова Зеландия той се призна за виновен по обвинения в заплаха за убийство и притежание на наркотици. Ръд беше заменен от Крис Слейд за настоящото световно турне на AC/DC.