Творбата е посветена на рекордната 63-та годишнина от управлението на британския монарх, пише БТА.

Вижте снимки >>

На творбата младата Елизабет, или Лизи, както я нарича художникът, е с корона на главата на фона на британското знаме и надпис "История". Тя е облечена само с виолетова блуза и носи лилави обувки на висок ток.

"Не бива да се отрича, че кралицата е била великолепна на млади години. Исках не само да отдам почит на тази красота, но да я нарисувам такава, каквато още не сме я виждали", отбелязва Пегас.

По думите на художника създаването на творбата му е отнело около две седмици. Той смята, че заради тази картина трябва да бъде "затворен в Тауър".

Британската кралица разделя петото място с руския император Александър Втори, френския император Наполеон Бонапарт, султана на Османската империя Сюлейман Първи и други кралски особи в списък с най-великите монарси в историята на човечеството.

Първото място в рейтинга на британската Асоциация на авторите, които пишат на исторически теми, заема кралицата на Англия и Ирландия Елизабет Първа (1533 - 1603) - последната представителка на династията на Тюдорите на британския престол.