Отслабването и поддържането на добра форма са сред петте основни новогодишни цели, които хората си поставят всяка година. До пролетта добрите намерения често се изпаряват. Самото решение обаче има своята сила.

"Проучванията показват, че хората, които взимат новогодишни решения, постигат по-голям успех в сравнение с тези, които не го правят",
казва д-р Барбара Бушман от Американския колеж по спортна медицина.

Според думите на д-р Бушман успехът идва при реалистите. По данни на изследователи от университета на Скрантън 45 процента от американците взимат новогодишни решения. Около осем процента от тях постигат набелязаните цели.

"Когато хората взимат новогодишни решения, е важно да си поставят специфични, измерими, постижими, адекватни и разчетени във времето цели. Мислете за здравето и фитнеса като за фондов пазар - целта на първоначалната инвестиция не е да забогатее бързо, а да си осигурите дългосрочно благосъстояние"
, казва здравният експерт Джаклин Ратлиф.

"Много хора се провалят с новогодишните решения, тъй като имат нереалистични очаквания. Липсата на подкрепа и всекидневната динамика могат да объркат и най-добрите намерения. Поради тази причина е важно човек да постави себе си на първо място", казва Лов Меткалф, фитнес експерт от Аризона.