Мотото на най-добрите съвети за борба с пролетната умора е: "Вдигнете завесите, пуснете светлината!"

Движението сутрин

Ако ви се струва прекалено да направите разходка на въздух или кратък джогинг сутринта, алтернативата е да направите леки разтегателни упражнения на приятна музика, която ще повдигне настроението ви. Движението раздвижва кръвообращението, предизвиква отделянето на серотонин, а музиката добавя и доза допамин към тях. 10 минути са напълно достатъчни.

Сънят

Тъмнината кара тялото да произвежда хормона на съня - мелатонин. Освежете спалнята и гардероба си с пролетни цветове и пуснете светлината в дома си. Лягайте си по-рано, ако не можете да заспите, направете си успокояващ чай, затъмнете или използвайте мелатонин като добавка.

Масажът с четка в стил Миранда Кер

Моделът Миранда Кер използва лесен и ефективен начин за събуждане. Тялото се разтрива преди душ с четка, за да се раздвижи кръвообращението. Променяйте температурата на водата по време на къпане или полейте подмишниците със студена вода.

Хидратацията

След дълга зима тялото е зажадняло за свежест. Ако можете, увеличете количеството вода, което приемате. Можете да я замените и със сода с лимон или друга напитка, като трябва да избягвате подсладени сокове и студени чайове.