"Присила и аз сме много щастливи от появата на дъщеря ни Макс на този свят", обяви милиардерът в социалната мрежа и публикува семейна снимка с бебето. Точната дата, на която е родено момиченцето, не се съобщава.

Вижте снимки на семейството >>

Двамата родители съобщиха в "Писмо до дъщеря ни Макс", че даряват 99% от акциите си (45 млрд. долара) във Facebook на новата си фондация "Чан Зукърбърг инишиътив". Тя финансира проекти в областта на образованието, здравеопазването и изграждането на по-добри общества, пише ДПА.

Зукърбърг и Чан са дарявали и преди големи суми за благотворителни каузи - за борбата с ебола през 2014 г. и за училищната система в Нюарк, щата Ню Джърси, припомня БТА.

Зукърбърг и Чан, които се познават от 12 години, обявиха през юли, че очакват дъщеря. Тогава Марк каза, че предните две години съпругата му е имала три спонтанни аборта.

"Повечето хора не обсъждат спонтанните аборти, защото се притесняват, че това ще им се отрази негативно, сякаш са дефектни или са направили нещо, което да им го причини. Но в днешния свят с развити комуникации обсъждането на тези въпроси не ни раздалечава, а ни събира. Създава разбиране и толерантност и ни дава надежда", написа тогава той.