Джордж, който през юли тази година навърши 2 години, ще постъпи в детската ясла към "Уестейкър Монтесори" в Норфолк преди края на януари 2016 г. От учреждението също се готвят за посрещането на малкия принц. "Той ще получи същото специално отношение като всичките ни деца", казват от детските ясли.

"Уестейкър Монтесори" е близо до дома на семейството и се намира на около 180 километра северно от Лондон. В учреждението компютрите са абсолютно забранени, а обучението се базира на ежедневни въпроси от бита, които развиват връзката между двигателните функции и мозъка.

С обявяването на новината излезе и нова семейна снимка с Уилям, Катрин и децата, направена през октомври от фотографа Крис Джелф.
Снимки на Шарлот и Джордж >>

"Наистина се забавлявах да снимам това прекрасно семейство, въпреки че трябва да си съсредоточен, тъй като нямаш много време, когато участват две малки деца!",
каза той.

Традицията кралските особи да посещават детска градина е въведена от принцеса Даяна. Кралица Елизабет II се е обучавала у дома. Синът й принц Чарлз е посещавал училище, но "яслата" му е била в стая от двореца. В нея имал черна дъска и бюро, а за заниманията му се е грижела бавачката. Даяна настояла синът й Уилям да общува по-интензивно с други деца и така той бил записан в детска градина.

Уилям и Катрин получиха много мили пожелания за Коледа. Те споделиха, че са много доволни от уважението, което британските медии проявяват към личния живот на децата им, не без подкрепата на обществото.