До неотдавна ръководителят на КНДР беше известен като закоравял пушач и на почти всички снимки с него има пепелник и цигари. Но от 15 март той не е бил забелязан на публично място с цигара, което идва да покаже, че или е в процес на отказване, или окончателно се е освободил от вредния навик, пише ТАСС.

Вижте снимки на Ким Чен-ун и съпругата му >>


Южнокорейските експерти предполагат, че до тази стъпка 33-годишният Ким Чен-ун е стигнал, след като в Пхенян бе открит специален научно-изследователски център за отказване от тютюнопушенето и той се възползвал от услугите му.

Специализираното заведение разработва препарати за преодоляване зависимостта от никотина като дъвки и хапчета.

Според статистики на СЗО КНДР е лидер по пушачи в Източна Азия, пише БТА. През 2012 процентът на пушещите мъже в тази страна е достигнал 53 на сто от пълнолетното население.

Личният живот на Ким Чен-ун се пази в тайна. През 2012-а бе официално съобщено, че е женен за бившата певица И Сол-джу. Тя е родена в семейство на преподавател и лекарка, завършила е университета "Ким Ир-сен". Според данни бракът е от 2009 г.  През 2013 г. ексцентричната бивша баскетболна звезда Денис Родман беше в КНДР и съобщи, че севернокорейският лидер има дъщеричка Джу-е. Според непотвърдена информация детето е родено през 2010 г.

"Ким е добър баща и има красиво семейство", каза тогава Родман.