Рекордьор за последните два уикенда пък филмовата версия “Сексът и градът“. С приходите си от първия уикенд на юни българският филм “Мисия Лондон“ надхвърли сумата от 2,4 млн. лв., сочат данните от киносалоните у нас, събрани в българския бокс офис.

Макар и на четвърта позиция като приходи от уикенда, филмът е вече с 2 400 527 лв. приход и е гледан от 313 465 зрители. На първа позиция вече втора седмица е втората част от филмовата версия “Сексът и градът 2“, който е с общ приход от 453 419 лева и е гледан от 57 760 зрители. Дисни-приказката “Принцът на Персия: Пясъците на времето“ е гледан вече от 111 549 зрители и е събрал 90 597 лв. за 20-те дни, в които се прожектира у нас. Адаптацията по комиксов разказ “Мармадюк“ е на трета позиция сред най-гледаните филми за миналия уикенд у нас. Версията на Ридли Скот за “Робин Худ“ е на пета позиция.

Премиерният уикенд за новия филм на Педро Алмодовар “Прекършени прегръдки“ и приходите от него поставят лентата на шеста позиция. След него е триизмерния документален филм. Комедията с Брендън Фрейзър “Операция Четири лапи“ е на девета позиция, а показваната в 3D-формат анимация “Играта на играчките 2“ е на десета, съобщават от bpost.