През 1997 година "Титаник" е филм събитие. Най-скъпоструващата лента в историята на киното дотогава (с бюджет от 200 млн. долара, който надвишава сумата, изхарчена за построяване на истинския лайнер), с хитова песен за саундтрак и с Леонардо ди Каприо в главната роля.

Още преди завършването му е сигурно, че филмът ще влезе в историята. Кейт Уинслет е само на 22 г., но въпреки това не се появява нито на премиерата в Лондон (на която присъства принц Чарлз), нито на световната премиера в Щатите.

Вижте снимки на Кейт >>

Появява се за пръв път пред медии едва месеци по-късно, за представянето на филма на "Златните Глобуси" и видимо напълняла.

Кейт Уинслет и Леонардо ди Каприо на наградите "Златен Глобус" 1998 г.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Причината за това е тежката емоционална криза, в която изпада, след като погребва първата си любов Стивън Тред. Той умира от рак на 28-годишна възраст и погребението му съвпада с деня на премиерата, предава ladyzone.bg.

Кейт е била едва 15-годишна, когато започва връзката си с 12 години по-възрастния актьор и сценарист. След като са заедно в продължение на 5 години, двамата се разделят, но въпреки това остават много близки.

"Това беше най-важният човек в живота ми", спомня си актрисата. "Накара ме да разбера коя съм всъщност, научи ме да съм силна. Беше наистина трудно да завърша работата си над "Титаник", но ме окуражаваше това, че го правех за Стивън".

В интервю от 2008 година Кейт споделя, че и така и не е преживяла смъртта му.

Сред спомените за "Титаник" обаче има и забавни.

Кейт не се стеснява от тялото си и не иска дубльор за голите сцени. Единствените ѝ изисквания са се отнасяли към сцените с целувки. Тя е помолила Ди Каприо да не пие кафе, да не яде лук или чесън и да не пуши преди тях. Актьорът обаче направил и четирите неща напук, което родило прякора "Миризливия Лео".

11 години след успеха на "Титаник" двамата отново си партнират - в камерната драма "Пътят на промените". Тя е режисирана от Сам Мендес, от когото Уинслет има едно дете.

Въпреки че се зарича никога повече да не работи с Джеймс Камерън, актрисата ще се появи скоро в продължението на "Аватар".