Херцогинята на Кембридж Кейт се присъедини към семействата на деца от хоспис, които засадиха градина.

Съпругата на принц Уилям, който е втори в линията за наследяване на британския престол, похвали усилията за благотворителната инициатива, затрудена от пандемията от новия коронавирус.

Кейт посети хосписа край Норич, Източна Англия, за оформянето на градината, което е част от инициатива на благотворителна организация, набираща средства за 54 детски хосписа във Великобритания.

Вижте снимки >>

За събитието тя се бе спряла на нежна светло лилава лятна рокля на "Faithfull The Brand", чийто десен бе изпъстрен с множество цветя. В горната си част дрехата с деликатно V-образно деколте и буфан ръкави вървеше по тялото ѝ, докато полата, чиято дължина стигаше под коляното, падаше свободно. Завършвайки визията си, Кейт се бе спряла на бежови обувки на платформа със златисти върхове, които кореспондираха със златните ѝ обеци - тип "халки".

В изявление, разпространено по-късно от офиса ѝ в двореца Кенсингтън, херцогинята на Кембридж изказва благодарност и изразява възхищението си от работата на екипа на хосписа край Норич за работата им в подкрепа на децата с тежки заболявания и техните семейства, пише БТА.