Откакто войната в Украйна се разрази с пълна сила, показвайки, че никога не е късно кошмарите да напуснат пределите на утопичния си свят и да намерят място в нашата реалност, редица известни личности пристъпиха под светлините на прожекторите, призовавайки за мирно решение на конфликта. Вместо да чакат тихо в сенките, надявайки се ужасът в източноевропейската страна, попаднала под прицела на Русия, да приключи час по-скоро, те засвидетелстваха подкрепата си към нея.

Благодарение на тяхната популярност, думите им намериха широк отзвук по цялото земно кълбо, привличайки към себе си все повече съмишленици, молещи ужасът, чиято цена се плаща с човешки животи, веднъж завинаги да достигне своя край. Разбира се, много от българските популярни имена също се включиха в призива за мир, а неотдавна към него се присъедини и попфолк певицата Андреа.

Вижте снимки на Андреа >>

Бившата половинка на боксьора Кубрат Пулев засне специална фотосесия, в която позира пред обектива, загърнала голото си тяло в цветовете на националния флаг на Украйна - синьо и жълто.

"Аз съм Украйна. В най-тежките си времена Европа и светът са изправени отново пред грозното лице на войната. Кой ще спре това братоубийствено клане в Украйна? Хората не сме пешки в шахматната дъска на самозабравили се политици. Нито сме добитък, който е отглеждан, за да бъде смазан от бомби и танкове, когато му дойде времето. Ние не сме пионки, с които може да се забавлявате", гласи посланието ѝ към кадрите, харесани от хиляди потребители в социалната мрежа.

В коментарите под публикацията ѝ обаче нейните последователи се разделиха на два лагера, един от който изрази одобрението си към блондинката, а другият я разкритикува. Една голяма част от хората я осъждиха, че е решила да си прави реклама на гърба на подобна трагедия.

Изпълнителката на "Егоист" също така сподели и видео, показващо процеса на заснемане на снимките, в което очите ѝ блестят от сълзи, предизвикани от опита ѝ да се постави на мястото на украинския народ.

"Да останеш без близките си е най-тежкото нещо, да няма никой до теб... Изпращам подкрепата си към света и се надявам никой да не изпитва мъка и болка, защото никой не я заслужава. Ние всички сме деца на Господ и заслужаваме да бъдем тук. Съжалявам, ако всичко това ви се струва като пиар кампания, защото това не е така. Всеки изживява нещата по различен начин", казва тя.