По традиция всяка майка иска най-доброто за своите деца, най-вече когато стане въпрос за хората, с които те планират да обвържат живота си завинаги. Ето защо за нея е жизнено важно да бъде напълно убедена, че те са достойни за нейните наследници. Само че одобрението ѝ определено не идва току-така, особено когато говорим за бъдещата ѝ снаха, която трябва да премине през деветте кръга на ада, доказвайки добрите си намерения, за да заслужи нейната благословия.

Макар и в този случай да не никак е сигурно, че ще я получи, поне не изцяло... Защото, нека бъдем честни, на цялата планета няма подходяща жена за сина ѝ, а и надали някога изобщо ще се роди такава под слънцето...

По всичко обаче изглежда, че не така стоят нещата за кралицата на Йордания, която малко повече от седмица преди да посрещне своя 52-и рожден ден има още един повод за празнуване, тъй като първородният ѝ син е на път да се ожени.

Вижте снимки на кралица Раниня >>

Вчера Кралският хашемитски съд официално обяви годежа на принц Хюсеин с избраницата му Раджуа Халед Ал Саиф, чиято красота е точно толкова възхитителна, колкото и тази на майка му, за чиято пленителна външност се носят легенди. Хубавата вест бе придружена от снимка на двойката, която по всичко личи, че не е способна да удържи щастието, прозиращо в широките им усмивки, което блести дори по-силно от внушителния диамант, стоящ на безимения пръст на бъдещата булка, с който е украсен нейния пръстен.

Любимата на принца е родена през 1994 г. в Рияд. Тя е дъщеря на един от най-богатите хора в страната - предприемача в строителния бранш Халид Саид. Завършила е архитектура в Съединените американски щати. Родът ѝ е близък с управляващата династия, предава вестник "Jerusalem Post".

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Royal Hashemite Court (@rhcjo)

Празненството се е състояло в семейния дом на избраницата на престолонаследника, разположен в столицата на Саудитска Арабия. На него са били много от членовете и на двете фамилии, отишли да споделят радостта на влюбените, присъствайки на церемонията в тяхна чест. От страна на аристократа там са били принцовете Ел Хасан бин Талал, Хашем бин Абдула II, Али бин Ал Хюсеин, Хашим бин Ал Хюсеин, Гази бин Мухамад, Рашид бин Ел Хасан и други, предава чуждестранната преса.

Съпругата на крал Абдула II отбеляза събитието с публикация в личния си Инстаграм профил, публикувайки поредица от снимки, направени в специалната вечер, на една от които е застанала между бъдещите младоженци.

"Не мислех, че е възможно да побера толкова много радост в сърцето си! Поздравления за моя най-голям син и неговата скъпоценна избраница", пише тя в началото на поста си, продължаващ по следния начин: "Като всяка майка се молех да имаш късмета да намериш онзи, когото истински ще обичаш, и ето Раджуа се появи в живота ти. Бъдете благословени, щастливи и здрави", завършва тя.

Кралския двор на страната обаче планира още една сватба, понеже това лято се предложение за брак получи и по-малката сестра на принц Хюсеин - принцеса Иман. Годежът ѝ с Джамил Термиотис беше обявен миналия месец. Тогава престолонаследникът я поздрави с публикация в социалната мрежа, в която пишеше: "Най-сърдечни поздравления за моята скъпа сестра Иман и нейния годеник Джамил по случай техния годеж. Пожелавам ви цял живот да бъдете щастливи заедно."