Откакто Златка Райкова стана майка за първи път в края на септември м.г., тя неведнъж е споделяла в социалните мрежи снимки със своя наследник - Благой, носещ името на баща си, но на всички тях лицето му оставаше скрито за фотографския обектив. Досега. През почивните дни плеймейтката и годеникът ѝ решиха да кръстят сина си в столична църква, събирайки най-близките си приятели.

Хубавият повод даде смелост на родителите най-после да покажат образа на момченцето, което преди броени дни отпразнува своя първи рожден ден. Блондинката сподели в своя личен Инстаграм профил редица снимки и кратки видео клипове, разкриващи на последователите ѝ в платформата как е преминало важното събитие.

Вижте снимки >>

На изображенията, заснети в Божия храм, детето е облечено в черен костюм, отличаващ се с бял кант, минаващ както по края на реверите на сакото, така и на елека под него. Под тях се вижда риза на тънко синьо райе, чийто цвят кореспондира с този на вратовръзката и обувките му.

От своя страна, майка му бе заложила на нежна бяла рокля от сатен с V-образно деколте и 3/4 ръкави, която беше прибрана в талията с колан. Визията ѝ се допълваше от масивно златисто колие, вървящо по шията, и чифт кръгли обеци. Докато баща му се бе спрял на костюм в кафявата гама.

На празника присъстваха и Йоана и Давид - двете деца на футболиста от връзката му с гимнастичката Христина Витанова.

"Честито да ни е християнчето Благой. С тати и бате и кака много го обичаме. Незабравим празник, който ме изпълни с доброта. Само истински приятели", гласи посланието на Райкова към една от публикациите си.

"Честито Кръщение, ангелче мое!!!", допълни спортистът.

По-късно двойката събра своите приятели в заведение, където вдигнаха наздравици в чест на сина си. Помещението бе украсено специално за повода. Част от декорацията включваше големи ангелски крила и множество балони в бяло и златно. Най-впечатляващият десерт, разбира се, бе триетажната торта, на която бе изобразено ангелче, надничащо през прозорец, на чиито връх, сред редица звезди, бе поставен полумесец.

Постовете на Златка събраха хиляди харесвания и коментари, сред които се включиха и популярните у нас имена.

"Приказен е, Злати! Да ви е жив и здрав! Бъдете благословени цялото семейство!", написа Зайнеб.

"Да ви е жив и здрав красивия принц", пожела Венета Райкова.

Телевизионната водеща на сутрешното предаване "На кафе" - Гала, както и поп фолк певицата Мария пък поставиха сърца.