"Първото, което Дара ми каза, беше: „Слава Богу, молих се с цялото си сърце и душа за това“. Тя е зодия рак и това, което се опитвам да й внуша и да й казвам винаги е, че когато иска нещо много силно, то ще се случи. Дара има нужда от мен сега, преминава през тежък период на възрастта си и смятам, че излязох навреме, за да я подкрепя като майка."

Вижте снимки на Ива и Дара >>

Що се отнася до реакцията на приятеля ѝ Петрозар към "флирта" ѝ с Иво Аръков, Ива сподели: "Наистина не си спомням какво точно ми каза, но беше нещо от рода на: „О, добре, аз сега ще ти го върна“ Перифразирам, разбира се, защото като се видяхме, бях под много силна емоция – багажа, в колата, взела ли съм си всичко..."

Според ПР-ката и ТВ водеща нейното отношение към Аръков се дължало на факта, "че постоянно беше под този натиск – гей ли е или не, и каква е сексуалността му, и сметнах, че за него ще е ок да го подкрепя. Чисто имиджово, ако една жена те "преследва" и ти показва отношение, би трябвало да излезе наяве характеристиката, която е по-добра за мъжа."