Това е филмът, който Асен Блатечки и Калин Врачански започнаха да снимат миналата година с работно заглавие “Люси”, припомнят от "24 часа". Междувременно Блатечки представи последния филм със свое участие “Съдилището”. Той и приятелката му Диляна Попова дойдоха поотделно на премиерата.

Вижте снимки от премиерата >>

Екшънът “Бензин” е режисьорски дебют на Асен Блатечки и бившата му приятелка Катерина Горанова. Снимките спряха още през пролетта, но не заради връзката на актьора с Диляна Попова. Тогава продуцентската компания “Камера” на Митовски и съдружниците му Димитър Гочев и Росен Цанков беше претрупана с работа - завършваше сериалите “Под прикритие”, “Фамилията” и “Революция Z”. Малко по-късно избухна и скандал заради неизплатени от продуцентите актьорски хонорари. За капак момичето в главната женска роля Лиляна Станаилова забременя и е в очакване на първото си дете.

Сега проектът за филма “Бензин” е отново актуален. Сюжетът му е за автомобилни състезатели. Затова и Блатечки, и Врачански се качват на скъпи спортни коли и заснемат каскади с гонки.