Има обаче няколко неща, свързани с бившата първа дама и бивш държавен секретар, които са по-малко известни и нямат нищо общо с политиката, пише в. "Хъфингтън пост".

Хилъри Клинтън не е карала кола от 1996 г.

Бившата първа дама е имала навика да води разговори с въображаеми, но знаменити събеседници, като например Елинор Рузвелт. Приближени на Клинтън казват, че беседите с тези събеседници й помагали да не пада духом.

Малко известен факт е, че Хилъри Клинтън е чистила риба във фабрика в щата Арканзас, в която работила през лятото, за да финансира следването си в правния факултет на Йейл. Тя обаче бързо била уволнена оттам заради прекалено настойчивите ѝ въпроси за това как са умрели точно рибите.

Бившата първа дама си пробила ушите едва през 1992 г. Тя се страхувала от инфекция и не искала дъщеря й Челси да си пробива ушите.

Любопитен факт е, че Хилъри Клинтън победила републиканския сенатор Джон Маккейн по време на състезание по надпиване. Това се случило в Естония през 2004 г., където тя и Маккейн били на визита в качеството им на американски сенатори. Те влезли в местен ресторант и поръчали водка. Последвало импровизирано състезание и Клинтън победила Маккейн, като изпила четири чаши.

Изненадващо, но е факт, че бившият държавен секретар през първия мандат на Барак Обама е носителка на престижната американска музикална награда "Грами". Хилъри Клинтън я печели през 1996 г. в категорията за най-добър говорещ албум заради записа й на аудиокнига, озаглавена "Цяло село трябва, за да се отгледа едно дете".

Хилъри Клинтън е искала да постъпи във флотата, когато била на 27 години и живеела в Арканзас. Тя си спомня, че когато се появила в донаборната комисия, там й казали, че е прекалено възрастна и не е подходяща.

Инвестирайки 1000 долара в дългосрочни пазари на суровини, Клинтън успяла да спечели почти 100 000 долара. Това се случило през 1978 г. Печалбите от инвестициите Клинтън натрупала само за 10 месеца.

Когато учела в колежа Уестли, Хилъри Клинтън дръзнала да се появи на бал не с рокля, а с ярка оранжева пола-панталон, накичена с пера и гривни и така разчупила модните канони. Нейни съученички от колежа все още си спомнят този тоалет.

На няколко пъти Хилъри Клинтън е печелила повече пари от съпруга си Бил Клинтън по времето, когато той е бил губернатор на Арканзас. Така например през 1991 г. Хилъри Клинтън спечелила над 188 000 долара от хонорари като адвокат, докато Бил Клинтън получавал много по-малка заплата за поста.

Хилъри винаги носи малка Библия в чантата си.