"Да остаряваш не е лесно, но си научих уроците", заяви актрисата по време на гостуването си в предаването на Беър Грилс.

Вижте снимки на Кортни през годините >>

Кортни обясни, че се опитвала да забави стареенето, да го избегне, но то не е нещо, с което може да се справиш. Затова съветва да се приема спокойно.

"Понякога изпадаш в ситуацията да изпробваш разни неща и после поглеждаш своя снимка, и си казваш "О, Боже, изглеждаш ужасно". Правила съм тези неща, за което съжалявам, но за щастие са били такива, които изчезват. С течение на времето се примирих и сега съм по-спокойна. Новото ми мото е: "Така да бъде", обясни актрисата.

Кокс добави, че остаряването има и добри страни и вижда много неща от себе си в 12-годишната си дъщеря Коко.

"Радвам се, че мога да й помогна да премине през трудностите, защото вече съм научила достатъчно", каза още Кортни.

През юли 47-годишната Дженифър Анистън написа, че й е дошло до гуша външността й да е обект на постоянно внимание и обсъждане от медиите. В началото на август 47-годишната Рене Зелуегър осъди постоянния медиен интерес към външния вид на дамите в шоубизнеса.

По повод раздялата си с Дейвид Аркет, Кортни обясни, че двамата са били много добри приятели, но е липсвала интимността, която е нужна в една връзка.

"Опитахме, но сме много различни. Нямаше драматичен край"
, заяви актрисата и добави, че двамата са страхотни родители на Коко.

Кортни беше омъжена за актьора 11 години, връзката им приключи през 2010 г. Актрисата от "Приятели" се сгоди през 2014 г. за китариста на Snow Patrol Джони Макдейд, но през декември 2015-а отмени сватбата. След кратка раздяла, двамата отново са заедно.