Моделите на италианско-белгийския дизайнер са с много къси поли, разголени гърди, асиметрични деколтета, размъкнати дънки. Манекенките бяха почти без грим, с пуснати коси и пиърсинг.

Вижте снимки >>

Някои носеха груби боти и мъжки обувки в комбинация с кожени корсети и шлифери от изкуствена материя, пише БТА.

Гостите на ревюто на "Ив Сен Лоран" бяха посрещнати от гигантско неоново лого на модната къща. То се появява и в колекцията - по високите токчета на обувките, обеците. Моделите също препращаха към оригинални работи на Сен Лоран, главно от 80-те години. Доминираше черното, главно в кожа. Припомнен беше и легендарният смокинг, прозрачните блузи от шифон, рокли за парти, достойни за Лулу - музата на Ив Сен Лоран.

След шоуто, поздравявайки гостите, сред които бяха Амбър Валета, Шарлот Генсбур и Джейн Бъркин, Вакарело каза, че се е вдъхновил от "идеята за Сен Лоран".

Колекцията беше логично продължение на последното ревю на предшественика на Вакарело - Еди Слиман, който показа през март "ода на нощния живот през 80-те години на миналия век". Слиман подмлади клиентелата на "Ив Сен Лоран" с андрогенния си рок стил. Четирите години, през които той създаваше колекциите на модната къща, бяха като търговски динамит за марката.