Тя ще бъде открита в 18 часа днес и ще продължи до 18 октомври на ул. "Любен Каравелов" 9 в София. Младият художник ще покаже последните си творби - изплували дълбоко от подсъзнанието образи в тъмната естетика, която го поставя сред водещите в течението артисти у нас.

Вижте картините му >>

"Моите картини изразяват моята душа! Аз се чувствам в капан от болка, страх и съмнения. Рисувам това, което виждам и чувствам в този тъжен, обречен свят. Рисувам тези, които плачат!", казва Антон-Константин.

Антон-Константин Анастасов е роден в София през 2000 г. Учил е във френската гимназия "Виктор Юго", а вече е ученик по системата KeyStone в САЩ. Толкова силно усеща агресията, тревогата, омразата и неудовлетворението, че те добиват физическа форма и той ги рисува. Първата му самостоятелна изложба носи името "Жертва на реалността".

Люсиен Купер, който е изложил творби на Антон-Константин в клуб "Епик лаундж" в Лос Анджелис, казва за работите му: "Те са носител на ново обезпокояващо изкуство, нов ужас и индивидуален стил". И допълва: "Серията картини "Жертва на реалността" е силно иронична, ужасяваща и отразява живота ни тук, в нашия космически бордей“.