В хитпарада влязоха три от големите продукции, в които участва Деп, като основен критерий бе съотношението между печалбите от тях и полученият от актьора хонорар. Оказа се, че съотношението между хонорара на Деп и получените приходи е било едно към 2,8.

Вижте снимки на актьорите >>

Участието му във филма "Алиса в огледалния свят" се оказало най-големият му провал от финансова гледна точка. При бюджет от 170 милиона долара, лентата е събрала 300 млн., пише БТА.

На второ място бе класиран Уил Смит със съотношение на хонорара му към печалбите едно едно към пет. Това не е първият случай, в който този актьор попада в класацията на най-надценените. Миналата година той зае пето място в списъка на "Форбс".

На трета позиция с показател едно към шест бе поставен Чанинг Тейтъм с "Пътят на Юпитер". Четвърти е Уил Фарел, следван от Джордж Клуни, Адам Сандлър, Марк Уолбърг и носителя на тазгодишния "Оскар" за най-добър актьор Леонардо ди Каприо. Единствената жена в топ 10 е Джулия Робъртс, която е на девето място.

На последното - 10-о, e Брадли Купър със съотношение едно към 12,8. Най-неизгодните ленти на актьора са били "Джой" с печалба от 101 млн. долара при бюджет от 60 милиона и "Алоха", който не покри разходите си за снимките от 37 милиона.