Българката Анжела Недялкова, която във филма изпълнява ролята на студентката Ники, се появи в оригинален дизайнерски тоалет на Marc Bouwer. Младата актриса комбинира футуристичната си синя рокля, обсипана с пайети, със златист клъч, осигурен от Вивиан Уестууд.

Вижте снимки >>

По червения килим преминаха още режисьорът на филма Дани Бойл, авторът на романа "Трейнспотинг" Ървин Уелш, както и звездите от оригиналната лента Юън Макгрегър, Юън Бремнър, Джони Лий Милър и Робърт Карлайл.

Дългоочакваното продължение проследява историята на наркозависимите Рентън, Компира, Улавия и Бегби, припомнят от БТА. Подобно на оригиналната лента от 1996 г., "Т2 Трейнспотинг" съдържа елементи на безсрамно забавление, ускоряващи пулса сцени и мъчителни моменти. Продължението обаче засяга и по-дълбоки теми като приятелство, остаряване, дългосрочни последствия от рискова младост.

Уелш споделя, че предпочита продължението, отчасти базирано върху романа му "Порно", пред оригинала.

"Първият филм беше като голям прилив на енергия. Лентата показа на хората един свят, който мнозина не подозираха, че съществува. Продължението е многопластово и с по-голяма дълбочина"
, казва писателят.

Филмът е пореден успех зад граница на Анжела Недялкова след участието й в "Райската стая", холандското предложение за "Оскар" 2015. Тя става любимка на българската публика с "Аве" и "Връзки".