"Всеки трябва да си знае мястото. Мисля, че много хора ни досадиха с опитите си да бъдат пенкилери. И трубадури – да пеят, да пишат, да могат всичко", споделя Моньо Монев.

Вижте снимки >>

Той е сръчен мъж, който може да прави всичко с ръцете си - "поставям осветителни тела, разглобявам бойлери... Имам си инструменти и се забавлявам."

Винаги е искал да стане актьор, а освен това е почитател на екстремните спортове - карал е 8 години скейтборд, летял е с делтапланер, и с парапланер, скачал е с парашут, управлявал е самолет. Занимава се и с йога.

Учил е в музикално училище, но е завършил механотехникум и е управлявал компания с 360 души. Сега си има малко ресторантче, занимава се с онлайн търговия, но не иска да говори за бизнесите си. откакто се помни натиска клавиши и до ден днешен продължава да свири на пиано.

За радост на свободните дами, той е ерген. За личния си живот споделя, че имал дълга, 9-годишна връзка, но всичко е приключило и не иска да гледа назад.

Играл е в чужди продукции със Салма Хайек, с Ейдриън Броуди, но му се играе в театъра. Споделя, че не се чувства готов за моноспектакъл.

Много обича да пътува с приятели, обиколил е цяла Европа, Южна Африка, Щатите и не само.

Пие основно бира, но не е по кафето и е прилежен към здравето си: "Правя си и изследвания, без да съм хипохондрик. Да си провериш кръвното и холестерола след 40 години е под общия знаменател да не си простак. Имам си разни неща, които си следя."

Рецептата за щастие на Моньо Монев е "Балансът. Но за да е балансиран човек, първо, не трябва да е простак. Второ, трябва рязко да намали необмислените ходове, да е по-толерантен, да не е лаком, завистлив... Но ако се справи с простотията, другите неща са много лесно постижими."