Проучване: Мандарините подпомагат отслабването

stat 08:54  |  3 декември 2017 / Всички / Здраве и красота / Редактор: Нели Делчева /  
Мандарините помогнали за сваляне на теглото и обиколката на корема Мандарините помогнали за сваляне на теглото и обиколката на корема
Сн.: freeimages.com

Мандарините са незаменим помощник в борбата за отслабване.
Редовната  консумация на мандарини спомага за намаляване риска от деменция и възпрепятства развитието на проблеми, свързани с логическото мислене, пише Е-здравей.

Тези резултати се потвърждават и от наскоро проведено проучване на изследователи от Южна Корея. В ръководения от тях експеримент взели участие мъже и жени на различна възраст, при които признаците на хронично затлъстяване били видими.

По време на експеримента те били разделени на две групи, които били подложени на идентичен хранителен режим. Спазвали и еднакви двигателни порядки, като единствената разлика между тях се състояла в това, че членовете на едната група консумирали по няколко мандарини на ден или по няколко чаши фреш от плода.

Експериментът продължил два месеца, като в края му дори с невъоръжено око се виждала разликата във външния вид на доброволците, които редовни консумирали мандарини. Обиколките на тялото им били драстично намалели. Същото важало и за телесното им тегло.

Според резултатите от друго изследване само за месец, през който редовно се консумират мандарини, се редуцират близо 60% от телесните мазнини.
Мандарината е много полезна при храносмилателни смущения и липса на енергия в организма

Научни изследвания показват, че развитието на рака може да бъде повлияно от обикновена мандаринова кора. Прясно изстисканите сокове от мандарини са богати на витамините С и Р, калий и фолиева киселина.
Те повишават жизнения тонус, намаляват умората, укрепват кръвоносните съдове.

Тези сокове са полезни при атеросклероза, хипертония, за профилактика на рака.

Доказано е също така и положителното въздействие на плода по отношение на черния дроб – мандарините спомага за по-лесното обновяване на хепатоцитите и за по-бързото прочистване на мазнини, натрупани около черния дроб.

Всички тези благоприятни ефекти от консумацията на мандарини се дължат на техния състав.

Мандарината съдържа средно 89,7% вода, 1,1% лимонена киселина, 8,4% захари, витамин С (31-36 mg%) и малки количества В1 , В2 , PP и каротин.

Използва се в прясно състояние и за преработка. От кората се получава етерично масло, което се използва в хранителната промишленост и парфюмерията.

Най-известни са мандарина уншиу и италианската мандарина.

Мандарини се отглеждат в Китай, Япония, Южна Азия. Култивират се в страните от бившия Съветски съюз, САЩ.


Новините в снимки

Следваща Предишна
  • Младата вдовица победи чеченката в оспорван дуел
  • Президентът уважи 75-ия рожден ден на Стефан Данаилов
  • Двойничка на Бионсе: Феновете й ме преследват
  • Каква е формулата за идеалната Коледа
  • Раева избухна срещу хейтърите на президента
  • И бивш норвежки принц се оплака от Кевин Спейси
  • Лагерфелд с колекция за Chanel в родния Хамбург
  • Роналдо получи боди със ”Златни топки” за Алана

Акценти


Обявиха цветa на 2018 г.
Институтът "Пантон" избра нюанса ултравиолетово за цвят на 2018 г.

Заведения


Къщата с часовника

Непосредствената близост на ресторант „Къщата с часовника” до бив ...

Morgan’s Bar

Morgan’s Bar в София или барът на Капитана – нов клуб в центъра н ...

Зодиак