На 65-ия си рожден ден принц Чарлз посети еврейската общност в индийския град Кочин. Там той бе посрещнат с древен свещник със 65 запалени свещи. Спонтанно непозната жена му направи "серенада" от балкона си, а Чарлз й хвърли червена роза.

Вижте какво се случи >>

Това е третата официална визита на Чарлз и Камила в Индия. Те ще посетят и Шри Ланка, където принцът ще замести кралицата на срещата на държавните глави от Общността на нациите.

Принц Чарлз планира да подаде документи за държавна пенсия, на каквато има право, макар и още да не е започнал работата, за която е роден.

Най-големият син на кралица Елизабет Втора е престолонаследник от 1952 г., когато майка му се възкачва на трона. Тогава той е на три години. Той е британският престолонаследник, чакал най-дълго да поеме короната.

Чарлз ще даде държавната пенсия на благотворителна организация, която помага на възрастни хора. Той има право на около 110 британски лири седмично за службата си във флота и за доброволните вноски, които е правил.

Принц Чарлз няма нужда от пенсия. Той е собственик на богатото херцогство Корнуол, създадено от крал Едуард Втори през 1337 г., за да осигурява престолонаследниците. То му носи милиони всяка година.