"Лондон Арт" се излъчва всеки вторник сутрин по БНТ1 и БНТ Свят в рамките на  "Денят започва с култура". То се прави от английска продуцентска къща, зад която обаче стоят двама българи, които повече от 11 години са в Обединеното Кралство. Продуцент е Руми Благоева, доскоро репортер на "Господари на Ефира" в Англия, а за техническата част отговаря бившият кадър на закритата преди години телевизия ММ Емил Рангелов.

За предаването Руми споделя: ‘’Идеята се роди, след като една година вече правехме репортажи за събитията в Българския културен институт в Лондон и без да имаме претенциите на арт разбирачи, решихме че има още много интересни неща, които могат да се видят тук. Лондон е може би най-еклектичното от раси и култури място в света и би било престъпление ние да сме тук и да не ви разкажем за тях от първа ръка, не през видеообмена, който предава едни и същи картинки и информация до всички телевизии. Искаме да сме различни и интересни и да покажем,че едно предаване за култура може да е динамично и любопитно и не е задължително да е скучно и назидателно. ‘’

Руми Благоева е бивша водеща на предаването за рок музика "Под дъгата" по телевизия ММ. Взела е в Лондон първите интервюта за България с Андреа Бочели, Ема Бънтън от Спайс гърлс, Пет Шоп Бойс, Дънкън Джеймс от Блу и много други. Бивша вокалистка е на група Такси.