clubs.dir.bg
Руло ”Систър”
Продукти: бекон, пилешко филе, кайма, шунка, кашкавал, топено сирене, по желание краставички или гъби.
Рулото се прави в правоъгълна кексова форма и затова точни мерки на продуктите няма да има, защото това, колко ще поеме, зависи от големината й и от това, кой колко тънко може да реже.
Кексовата форма се застила с фолио, като краищата му трябва да останат да висят навън. Продуктите се редят на пластове, като се започне с бекона.
Нарежда се от дъното към стените нагоре, като краищата му също се оставят да висят навън, за да може да се загърне накрая накрая.
Пилешкото филе, първо се отрязва на косо, за да се изтъни. После се начуква и овкусява по предпочитание. Половината се застила върху бекона.
Половината от предварително омесената с подправки, пак по предпочитание кайма, се разстила, като следващ пласт.
Половината от шунката, нарязана тънко, се нарежда върху нея.
Кашкавала - настърган или нарязан на пластини се слага тук, като разделителен пласт. И върху него се наръсват, нарязаните на кубчета краставички или гъби, ако ги искате.
Пластовете започват да се повтарят, но в обратен ред. Върху кашкавала-шунка, после - кайма и накрая - втората част от филето.
Топеното сирене се слага тук-там между различните пластове.
Рулото се загръща с висящите краища на бекона и се завива с фолиото.
Пече се около 40-50 мин. Отвива се отгоре. Наръсва се с кашкавал или евентуално галета и се запича отгоре.
Кексовата форма се застила с фолио, като краищата му трябва да останат да висят навън. Продуктите се редят на пластове, като се започне с бекона.
Нарежда се от дъното към стените нагоре, като краищата му също се оставят да висят навън, за да може да се загърне накрая накрая.
Пилешкото филе, първо се отрязва на косо, за да се изтъни. После се начуква и овкусява по предпочитание. Половината се застила върху бекона.
Половината от предварително омесената с подправки, пак по предпочитание кайма, се разстила, като следващ пласт.
Половината от шунката, нарязана тънко, се нарежда върху нея.
Кашкавала - настърган или нарязан на пластини се слага тук, като разделителен пласт. И върху него се наръсват, нарязаните на кубчета краставички или гъби, ако ги искате.
Пластовете започват да се повтарят, но в обратен ред. Върху кашкавала-шунка, после - кайма и накрая - втората част от филето.
Топеното сирене се слага тук-там между различните пластове.
Рулото се загръща с висящите краища на бекона и се завива с фолиото.
Пече се около 40-50 мин. Отвива се отгоре. Наръсва се с кашкавал или евентуално галета и се запича отгоре.