Виктория бе придружена от баща си - крал Карл Густав до половината път до олтара в обновения храм.

"Да", казаха на висок глас и двамата 32-годишни младоженци, когато архиепископ Андерс Вейрид ги попита дали искат да се венчаят. В речта си пред тях Вейрид отбеляза, че те могат да играят ролята на обединяващи символи във време на криза и загуби, както и да изразяват възмущение от нарушенията на човешките права. Архиепископът намекна, че "простосмъртният" Вестлинг не е разполагал с толкова години, колкото принцеса Виктория, за да се подготви за бъдещия си живот на публична личност.

Сред присъстващите на церемонията близо 1000 гости имаше кралски особи от цял свят, президентите на Финландия и Исландия и други държавници. Сред тях бе княгиня Росарио - съпруга на княз Кирил Сакскобургготски, посочва шведското електронно издание www.thelocal.se, уточнявайки, че облечената в пурпурно Росарио изглеждала божествено.

Сред 10-те шафери и шаферки бяха холандската принцеса Катарина-Амалия, норвежката Ингрид Александра и датският принц Кристиан.

Младоженците направиха обиколка по улиците на Стокхолм с каляската, използвана от краля и кралица Силвия по време на тяхната сватба през 1976 година. Те бяха приветствани по улиците на шведската столица от десетки хиляди души.


Виктория и Вестлинг са заедно от 2002 г. В момента на встъпване в брак с принцеса Виктория, той получава титлата принц Вастерготландски.
Освен че е собственик на три спортни салона в шведската столица, Вестлинг е член на ръководството на компания за недвижими имоти в Бразилия.
Принцеса Виктория е най-голямото от трите деца на крал Карл XVI Густав и кралица Силвия и първа по линията за наследяване на престола. Те имат още една дъщеря и син.