Колекцията беше показана във втория ден от Седмицата на висшата мода в Париж.

"Стюардеси" преминаха по централната пътека, предлагайки шампанско на гостите на Шанел, които седнаха на седалки, наподобяващи тези в самолетите, създадени специално за ревюто в изложбената зала на Гран Пале. "След червения килим, следва синият килим", заяви дизайнерът Карл Лагерфелд, облечен в типичния си черен костюм.

"Обичам самолета. Струва ми се, че няма нищо по-успокояващо от него. Съседите ви са се съсредоточили в екраните си, няма телефони, всичко е блажено спокойно", допълни ексцентричният моделиер.

За създаването на колекцията Лагерфелд използва над 154 нюанса на синьото, а моделите се отличаваха с бухнали ръкави, линейни силуети и ниска талия. "Синьото е цяла палитра само по себе си, това е цветът на въздуха, на небето или очите на малка котка", сподели Лагерфелд.

Първият модел на Шанел беше облечен в небесносиня рокля с къси ръкави точно над коляното с ръце в дълбоките й джобове. Последваха няколко дневни костюма, съчетани с пайети в тъмносиньо, кралско синьо и бледо синьо. Те бяха съчетани с блестящи високи обувки, отговарящи точно на всеки оттенък.

Последваха вечерни рокли с все по-интригуващи тъкани и все по-пищна бродерия. Последните модели се разходиха по подиума в рокли с инкрустирани бижута, а финалният тоалет беше сватбена рокля с изцяло бродиран корсаж и ледено син воал до коляното.

Вижте снимки >>