Фокус на събитието и една от целите му бе представянето на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г.

Г-жа Нели Атанасова, президент на Асоциация „Феникс”, приветства гостите и прочете поздравителен адрес от кмета на Рим – г-н Джани Алемано. „Столична община” бе достойно представена от Надя Христова и Ивана Пасева – главен експерт в Дирекция Култура на Столична Община, която поднесе поздравителен адрес от кмета на София – г-жа Йорданка Фандъкова.

Българската модна къща FEDE fashion studio с дизайнер Вяра Георгиева откри с ревю грандиозния спектакъл във Вечния град. Тя показа официална линия висша мода от колекцията PRIMA и булчински тоалети от колекция VERDE. Ефектът на тоалетите бе подчертан от артистичното присъствие на балет Арабеск, които ги представиха. В събитието балет „Арабеск” участва и със спектакъла „Герман”, както и формация „Аква-Делия” със спектакъла „Жарава” и светлинно шоу „Дивинитас”.

Изящните рокли в пастелни цветове, облени в мека светлина дефилираха в сърцето  на Рим. Специфични за двете колекции са външните шевове – вътрешната обвивка на дрехата се превръща в нейно лице. Характерни за облеклата са още напластяването и еклектика в комбинацията на материите, които включват: коприненa матова органза, фин тюл и фин памук с ръчно бродирана дантела; сурова и еластична коприна, копринена тафта, копринен шантунг и др.

Вижте снимки >>