Той е сред основателите на Queen и един от най-добрите китаристи на всички времена, автор на класики като “We Will Rock You”, “Under Pressure”, “Who Wants To Live Forever” и “The Show Must Go On”.

У нас Брайън Мей ще свири с Кери Елис. Двамата са музикален тандем, чийто съвместни проекти превземат сърцата на милиони фенове. Концертите им винаги се превръщат в събитие, а за наша радост новото им съвместно турне "One Voice" ще премине и през България.

Билетите за концерта на Мей и Елис ще бъдат на цени от 50 до 120 лева. Продажбата стартира на 8 октомври от 11 часа в билетния център на НДК и мрежата на Тикетпро.

Кери Елис е английска актриса и певица. Тя впечатлява музикалните специалисти с поредица от запомнящи се роли в популярни мюзикъли като „Клетниците“, „Оливър!“, „Мис Сайгон“, „Шах“, „Война на световете“, „Котките“ и "RENT".

Срещата на Брайън Мей и Кери Елис е по време на прослушванията за дебюта на мюзикъла "We Will Rock You" в Лондон. Впечатлен от таланта на Елис, Мей я избира за ролята на Мийт и впоследствие продуцира нейния дебютен албум “Anthems” през 2010 г. Албумът е последван от поредица акустични концерти на свещи по целия свят.