Сърцето на Джими Хендрикс спира да бие на 18 септември 1970 г., когато той е само на 27 години. Легендарният музикант умира, след като поема свръхдоза приспивателни, комбинирани с вино, пишат от Actualno.

Брайън Джоунс
от култовите Rolling Stones губи живота си на 3 юли 1969. Смъртта му няма общо с наркотици и алкохол. Брайън удавил в плувен басейн.

Светът още страда за Кърт Кобейн. Той се отправи към отвъдното на 27 години на 5 април, 1994 г. Обстоятелствата около смъртта му все още са съмнителни, но официалната версия е, че е се е самоубил с куршум в главата.

Джим Морисън взриви света с музиката, текстовете на песните и цялата си личност. Певецът имаше кратък, но бурен живот и остави след себе си ярка следа в музиката. Той напусна света на 3 юли 1971 г., а причината за смъртта му е сърдечна недостатъчност. За никой обаче не беше тайна, че Джим обичаше наркотиците и алкохола, колкото и музиката си.

Джанис Джоплин е жената с уникалния глас, която промени звученето на музиката и ролята на жената на сцената. Свръхдоза хероин обаче отнесе Джанис в гроба на 4 октомври 1970 г., когато тя беше едва на 27 години.