Актрисата вече беше Мина в постановката "В полите на Витоша". Ролята на Лора за нея е голяма отговорност и в началото дори я отказва. След това прочитат текста заедно с режисьора Бойко Илиев и неговата оценка е, че Елена е абсолютно готова за ролята. Според актрисата този образ изисква дълбочина, навлизане навътре в себе си, за да бъде автентичен и истински.

"Ужасно добре разбирам тази жена. Работейки и дълбаейки навътре, разбрах, че женското начало, женската психика, женската интуиция, любов и обсебване не се е променила дори за сто години. Тя може би е извечна" – сподели тя.

Вижте снимки на Елена Петрова като Лора >>

Ролята на Яворов в пиесата е поверена на Иван Радоев, а Мина е Мариела Тупалова. Иван Радоев сподели: „Лично аз не се старая (защото смятам че е безсмислено и невъзможно), да създам конкретно образа на Яворов. По-скоро се стремя да създам от плът и кръв един човек, който не се чувства комфортно в заобикалящия го свят. Един силно индивидуален творец, невъзприемащ света около себе си във всичките му измерения.”

Представлението е продукция на Драматичен театър „Антон Страшимиров” - Разград в колоборация с продуцентска къща „Евро Диалог”. Режисьорът Бойко Илиев пише документалната пиеса по писма на Яворов, Лора и Мина и я посвещава на 100 години от смъртта на големия поет. Той признава: „Яворов е поетът, който владее мислите и чувствата ми още от кандидастването ми в НАТФИЗ. Часът на синята мъгла” е стихотворението, с което ме приеха.

Премиерата е на 3 април, чевъртък, на открита сцена „Сълза и смях”.