Филмът надделя над продукции с успех в бокс-офиса като "Гранд хотел Будапеща" и "Теорията на всичко", съобщи Контактмюзик, цитирана от БТА.

"Юношество" донесе и призовете за най-добър режисьор на Ричард Линклейтър и най-добра актриса в поддържаща роля на Патриша Аркет. В категориите за най-добър актьор и най-добра актриса отличията бяха присъдени съответно на Майкъл Кийтън за "Бърдмен" и на Джулиан Мур за "Все още Алис". Джей Кей Симънс спечели наградата за най-добър актьор в поддържаща роля за изпълнението си в "Камшичен удар".

За носител на приза за най-добър сценарист беше избран Уес Андерсън за "Гранд хотел Будапеща". Наградата за най-добър британски филм получи "Под кожата".

На състоялата се в лондонския хотел "Мейфеър" церемония за най-добър британски актьор беше обявен Тимъти Спол за превъплъщението си в образа на ексцентричния художник Джоузеф Търнър във филма "Мистър Търнър". Отличието за най-добра британска актриса беше присъдено на Розамунд Пайк за ролите й във филмите "Не казвай сбогом" и "Какво направихме на нашата почивка". Пайк, която не присъстваше на церемонията, прие наградата си чрез видеовръзка.

За най-добър млад британски актьор беше обявен Алекс Лоутър за ролята му на младия Алън Тюринг в "Игра на кодове".

С призовете за най-добър чуждоезичен филм и най-добър документален филм бяха отличени съответно руският "Левиатан" и "Гражданинът 4" за Едуард Сноудън. Британската актриса Миранда Ричардсън беше почетена с награда "Дилис Пауъл" за изключителни постижения в киното.

Дружеството на лондонските кинокритици представи и списъка си с десетте най-добри филма на 2014 г., включващ "Бърдмен", "Юношество", "Гранд хотел Будапеща", "Теорията на всичко". "Камшичен удар", "Ида", "Лешояда", "Под кожата", "Мистър Търнър", "Левиатан".