60 години след първия осъществен полет в Космоса, се изстрелваме право сред звездите, търсейки "Цвете от Луната", с ненадминатия ас на българския рок Атанас Пенев или Наско от Б.Т.Р.

Скоро Наско отбеляза своята 50-та годишнина, но той е просто доказателство, че с възрастта човек може да става все по-добър, както виното и музиката. Вокалът на Б.Т.Р. пази живи спомените за първите пъти в живота си и нищо не се е изтрило от паметта му... освен текстът на някоя песен, когато е на сцената понякога.

"За един певец и актьор бялото петно е като чума.", категоричен е Наско. Той успява да излезе от ситуацията, след като видял и дочул какво пее публиката пред него, когато това му се случило за първи път.

Качва се на сцената още в яслата. И още тогава си дава сметка, че е това е доста сложна работа, но в никакъв случай не го кара да се откаже. Музиката съпътства Наско от най-ранните години на живота му, но първият албум, който той си купува сам е двоен албум на Queen на плоча, разбира се, с парите от сурвакане на Нова Година.

Първото нещо, за което е лъгал родителите си, е, че ходи на английски, докато всъщност бил зает с много по-важни занимания, като да се мотае със съучениците си в парка.

Първата му работа е била като бригадир и за нея е взел крупната сума от около 5 лв за един месец. A първата си "сериозна" заплата получава през 1991 г., когато започва работа в ХМС. С нея си купува нов кабел за микрофона.

Наско отива за първи път в Сърбия преди няколко години, за да се запознае с родителите на съпругата си. И макар че тогава не е на 18, страшно се притеснява как ще го приемат те. За щастие семейството на Ивана го посреща много добре и Сърбия се оказва една от любимите му дестинации и до днес.

Снимка: Личен архив

Ако искате да научите кои се песните, които в момента Наско слуша, какво би носил в дамската си чанта, ако мъжете имаха такива, с кого и кога се е сбил за първи път и да чуете искрения му смях, гледайте видеото с рок музиканта.