Българският китарист Атешхан Юсеинов издава първия си солов албум Strange Suite за световноизвестен британски лейбъл. World Music Network/Riverboat Records е познат на меломаните у нас най-вече с Rough Guide селекциите си, припомнят от екипа на музиканта.

В записите на 10-те авторски песни участват Ради Данков, Краси Куков, Димитър Ночев и Евелин Асенов, както и Александър Деянов-SkilleR. Участието на двукратния световен шампион по бийтбокс не е случайно. Двамата с Атешхан са свързани с мнoгoгодишно приятелство. В албума звучи и кавалът на Костадин Генчев, както и перкусиите на Стоян Янкулов-Стунджи.

Strange Suite е част от 30-годишния юбилей на лейбъла и е посветен на неговия наскоро починал основател Фил Стентон, голям фен на музиката на Атеш, ненапразно наричан Пророкa на балканската китара.

Той е роден в Ловеч, получава образованието си в музикалното училище "Панайот Пипков", в Плевен. От тежките сватби засвирва директно в големите концертни зали. Става популярен с работата си с фюжън формацията Zone C и джазмена Окай Темиз.

Заедно с Петър Ралчев и Стунджи основават триото "Зиг-Заг", с което се изявяват дълги години и записват албума "Когато пчелите събират мед".

Иво Папазов-Ибряма кани Атеш в проекта "Панаир/Fairground", който през 2005 г. печели награда на BBC за уърлд музика. Двамата дълги години обикалят света с бенда си за сватби. Атешхан е канен гост в много международни проекти. В последните години е част от Balkan Khans, събрал артисти от 4 поколения - 73-годишния виртуоз на цигулката Венци Такев, 26-годишния SkilleR, мултиинструменталиста и композитор Николай Иванов, и майстора на тъпана и гайдата Кольо Иванов.