"My name is Robbie fuckin' Williams! I am here in Burgas, Bulgaria!", представи се певецът пред близо 35-хилядната публика на фестивала Spirit of Burgas. Той изпя някои от най-големите си хитове, сред които "Let Me Entertain You", "Feel", "She's The One", както и кавъри на великите Queen, съобщиха БТА и bTV.

Вижте снимки >>


По традиция Роби избра на случаен принцип своя почитaтелка и я качи на сцената. Щастливката - Зорница от Благоевград, танцува с него, докато й пееше Candy.

Шоуто приключи с "My Way" на Франк Синатра, а публиката приглася на Роби, който се просълзи.

"Бургас вие бяхте невероятни! Не мога да повярвам, че не сме идвали досега тук. Няма да ни се разсърдите, ако се върнем отново много скоро, нали? Среща?", с тези думи звездата се раздели с феновете си, сред които имаше и дошли от чужбина.

Сред българските думи, които каза Уилямс от сцената, бяха "Добър вечер!" и "Благодаря!".

Час преди началото на концерта му входовете на фестивалния град буквално се задръстиха. Закъснели фенове чакаха по 30-40 минути, за да влязат и да се доберат до мястото пред сцената, за да наблюдават шоуто.

Преди Уилямс програмата във фестивалното градче бе открита още в 18 ч. от група Мастило, а точно в 19,20 на сцената излезе белгийският певец Milow, пише "24 часа". Преди кулминацията на деня пък многобройната публика бе подгрята от британския изпълнител Kwabs.

Вечерта завърши с британската група Stereo MCs. 5-минутна заря сложи край на първия ден.

Фестивалът в Бургас продължава и днес. Хедлайнери за тази вечер са Kasabian.