Популярното лице и глас, познат със своите политически предавания и рубрики от ефира на най-големите телевизии ("Здравей, България" и "Станция НОВА" по Нова ТВ, юли 2009 - февруари 2010 г., и "Нека говорят с Росен Петров" по bTV, март 2010 - февруари 2013 г.) и от Дарик радио, ще започне на 16 март собствено предаване в програмната схема на TV7.

Найденова стана популярна в телевизионните среди с рубриката "Челюсти" в "Здравей, България" (съвместно с Дарик радио), която се наложи и измести водещите Лора Крумова и Милен Цветков от ефир. Тогавашният продуцент Асен Григоров (днес със свое предаване по БНТ) обаче не видя нейното място в променилата се концепция на блока. Найденова напусна и рубриката "Рулетка" на продуцентите Иван и Андрей, която водеше заедно с Люба Кулезич.
От 21 март 2010 г. Диана Найденова започна своята рубрика-интервю "Опасно близо" при Росен Петров, а две години по-късно (от 11 март 2012 г.)  направи и втора рубрика - "Нищо общо" с дискусия по актуален проблем.

Вижте снимки на Диана >>

„От доста време убеждавах Диана Найденова, че нейното място е в нашия екип със собствено предаване в най-гледаното време. Смятам, че професионалист с нейните качества, популярен и познат на цялата българска общественост, ще допринесе за богатството от теми и плурализма на мнения и гледни точки в нашата телевизия” - коментира Николай Бареков, изпълнителен директор TV7, News7 и Super7.
 
Преди седмица на пресконференция стана известно от продуцента Боян Иванов ("Телеман"), че Найденова е искала мястото на Мартин Карбовски в Нова ТВ, след като той също отиде в TV7 и изостави двете си предавания "Карбовски: директно" и "Отечествен фронт". Телеман обаче предпочете водещия Сашо Диков с предването "Дикoff".