През горещите летни месеци в резултат на по-обилното потене, загубите на микроелементи, соли и минерали в организма са по-интензивни. Дори здравословната диета не винаги гарантира минералния баланс в тялото. Стресът и повишената физическа активност могат също да причинят магнезиев дефицит. Недостигът на този ценен минерал се проявява чрез различни симптоми:  крампи в прасците; мускулни потрепвания в областта на лицето, като клепачите и устата; силни мигренозни и менструални болки. При наличие на магнезиев дефицит се наблюдават понижени толеранс и издръжливост към стрес, защото магнезият влияе на производството на хормоните на стреса и при недостиг се отделят по-високи нива кортизол и адреналин. Същевременно, магнезият има ключова роля в метаболизма на въглехидратите и нивата на кръвната захар

Ако търсите продукт с магнезий като превантивна мярка или за справяне с магнезиевия дефицит, можете да разчитате на Биолектра Магнезий 243 Форте.

Биолектра Магнезий 243 Форте е висококачествен магнезиев продукт и специално създаден да покрие дневната нужда от магнезий на организма. Минималната необходима дневна доза за възрастни е 300-400 мг, според индивидуалните особености. Произведен е по уникална т.нар. топо-технология, която е патентована и разработена от Hermes Arzneimittel. Тя осигурява отлична разтворимост на таблетките, 100% възможност за усвояване от организма и дълготрайно действие на биоактивните съставки. Така магнезиевите йони са стабилизирани и при разтварянето на продукта настъпва незабавното им усвояване от организма. Само магнезиевите йони са активни в тялото и затова само тяхното съдържание е важно.
 
Биолектра Магнезий 243 Форте е магнезиев оксид, който се предлага под формата на ефервесцентни таблетки в два освежаващи приятни плодови вкуса – лимон и портокал. Продуктът е подходящ за възрастни и деца над 6 години, като може да се приема също и от диабетици. Без съдържание на захар, глутен и лактоза.

Дозировка: 1 таблетка дневно се разтваря в 250 мл вода като профилактична доза и 2 х 1 таблетка дневно за лечебна доза.

Продуктът Биолектра Магнезий 243 Форте може да намерите в аптеките.

За повече информация можете да посетите www.biolectra.bg