Един сън на обяд може да повлияе чудотворно. За кожата обаче има съществено значение колко време ще подремнете, ако сте гримирани.

Отстраняването на грима е неразделна част от грижата за кожата. Когато решите да си починете, се оказва, че има значение дали ще спите с грим 15-20 минути, или повече. Експертката Бритни Данбери определя тази граница като критична. Ако спите повече от 20 минути, трябва непременно да отстраните грима. При дълъг сън с макиаж обричате кожата на пъпки и бръчки, според експертката.

Данбери обяснява точно какво се случва с кожата, когато спим по-дълго - тя отделя голямо количество свободни радикали. Освен това гримът по принцип изсушава кожата на лицето и същевременно запушва порите.

Тъй като през деня кожата се замърсява, експертката съветва да почистите старателно грима. След кратката пауза, когато се събудите освежени, може да нанесете нов грим и ще се чувствате много по-добре.

Защо е важно да почистваме грима

Известно е, че той запушва порите. През нощта бактериите се разпространяват и се образуват грозни пъпки или черни точки. Ако преспите със спирала, може да начупите миглите си. Ако не почиствате добре кожата си, бръчките започват да се появяват в по-ранна възраст.