На 16 ноември 2017 г. в зала "България" от 19 часа певицата ще представи новия си албум "Confidece. Truth". Рут ще събере на една сцена музикантите Иво Папазов-Ибряма, Орлин Павлов, Стефан Вълдобрев, рапърът Жлъч и музиканти от Софийската филхармония. Заедно с Рут ще бъдe и нейната лайв банда. 

Ето какво разказа певицата пред Dir.bg:

- Какво беше детството ти, Рут? Израстваш в Бахрейн, Индия, Тайланд... 
- Детството ми беше много шарено. С брат ми сме били на около две години, когато баща ми е получил предложение за работа в Бахрейн като треньор по щанги. И от много прясна, още недоизкусурена демокрация в България ние се местим в една много богата мюсюлманска държава, която е като някакъв райски остров.

След това заминахме да живеем в Индия. Там беше коренно различно. Пренаселена държава. Първият град, в който живеехме, беше Бангалор, Южна Индия, с население от около 10 млн. души. Един динамичен град, много мръсен, и... пълен със змии, имаше кобри - навсякъде! Затова не ме пускаха много да излизам. А и температурите по обяд стигаха някъде 44 градуса, така че и без това не беше възможно да излезеш на слънце...

- Това твое детство направи ли те космополит?
- Определено, и то е именно поради това, което ти казах. Когато си малък, ти не осъзнаваш, че ти си от друго място, че си българче, с определено потекло, с друга култура, с други навици, че си, ако щеш - с по-светла кожа от другите около теб. Ти се виждаш и чувстваш част от тях. И го приемаш, не смяташ, че нещо важно ви дели.

- Затова и днес си толерантна към различните?
- Това не е толерантност. Където и да се намирам, не деля хората, те за мен са просто хора.

Цялото интервю с атрактивната певица четете в Impressio >>