Въпреки турбулентното си детство, той успява да реализира детската си мечта да стане актьор.

Вижте снимки >>

Роден е на 9 април 1933 година в семейството на скулптур в парижкото предградие Ньой сюр Сен. Родителите му се развеждат, а младият Жан-Пол не жъне успехи в училище. Предпочита спорта и се занимава активно с бокс и футбол.

На 27-годишна възраст получава главната роля във филма на Жан-Люк Годар "До последен дъх" и анонсите за участие в други филми в силното по това време френско кино не закъсняват.

Кариерата му преминава в съперничество с красавеца на световното кино - Ален Делон. Те дори имат съвместни участия в два филма - "Борсалино" през 1970 г. и "Бащи трепачи" през 1998 г.

Белмондо реaлизира роли в над 80 филма и 40 театрални постановки.

Личният му живот също не е гладък. През 1953 г. той се жени за първата си съпруга - Елоди, с която имат три деца. Двамата се развеждат през 1966 г., след като пресата разкрива аферата му с първото момиче на Бонд - Урсула Андрес.

През 2002 г. се жени за втората си съпруга - Натали, от която има една дъщеря. Двойката се развежда през 2008 г. След това заживява с бившата манекенка Барбара Гандолфи, която през 2010 г. е обвинена от пресата, че се възползва от големия актьор.

Носител е на много награди, сред които почетна "Златна палма" от фестивала в Кан.
ИЗБРАНО