Девет от министрите на Бойко Борисов са предложени за номинация за Мъж на годината. Дали някой от тях е събрал достатъчно точки, за да влезе в ТОП 3 и да се бори за престижното отличие, ще се разбере на 2 ноември. Самият премиер вече е оглавявал класацията два пъти, затова и според регламента й повече не може да попадне в нея.

Малко повече от 150 журналисти от София и страната направиха своите предложения за номинации за Мъж на годината. Те включиха в личните си класации имената на 111 мъже и 6 жени. Сред тях, както обикновено, има най-много политици и спортисти. Предложени са още няколко популярни чужденци, работещи у нас, както и съвсем обикновени българи, забелязани от медиите, заради добрите си постъпки през годината.

И макар номинираните да се определят от журналисти, кой да е Мъж на годината ще решат посетителите на сайта manoftheyear.bg. Гласуването там ще започне на 2 ноември и ще продължи 25 дни - до 26 ноември. За да бъдат ограничени многократните гласувания, системата ще приема само по един глас от един e-mail.

За първи път тази година името на победителя в конкурса няма да бъде обявено предварително, а ще стане ясно по време на церемония в началото на декември. Награждаването на Мъжа на годината ще бъде в столичния Модерен театър. Там Дарик ще разкрие и името на дамата, избрана от екипа на медията, за Мис ТВ чар.