Няма никакво съмнение, че абитуриентският бал е един от най-важните моменти в живота на всяко момиче, тъй като той не само бележи успешния край на неговото 12-годишно обучение, с който ученическите години завинаги остават зад гърба му, но също така е сред първите събития, даващи му възможността да се представи пред света като истинска дама. Ето защо Брук Шилдс реши да направи този на своята голяма дъщеря, наистина специален, добавяйки към него сантиментална и трогателна нотка.

За целта 56-годишната актриса даде на наследницата си тоалета, с който тя самата се появи под светлините на ярките прожектори, осветяващи червения килим на церемонията на наградите "Златен глобус" през 1998 г., когато бе номинирана за играта си в комедийния сериал на телевизия NBS "Suddenly Susan".

Вижте снимки >>

Тогава тя позира пред множеството фотографски обективи, запечатващи появата на всяка популярна личност на отличията, връчвани от Асоциацията на холивудската чуждестранна преса, в елегантна алено червена рокля без рамене с дължина до земята, отличаваща се със странична цепка в предната част на полата, стигаща до коляното. По онова време визията на звездата от "Синята лагуна" се допълваше от широка наметка тип "шал" и обувки на висок ток, които обаче сега, 23 г. по-късно, 18-годишната Роуън не носеше.

Преди ден светлооката хубавица, добила световна слава с ролята на Емелин в лентата от 1980 г., качи в личния си Инстаграм профил галерия, съдържаща две снимки от важния ден на своята наследница. Първото изображение показва как гордата майка, облечена в разкроена бяла риза и широк панталон в същия цвят, е прегърнала нежно своята щерка през кръста, допирайки глава в нейната.

"Мислех си, че вечерта на призовете, когато сложих тази рокля, е наистина специална, но нищо не може да се сравни с това да видя дъщеря си с нея на бала ѝ", написа тя към публикацията, събрала към момента почти 120 хил. харесвания и множество коментари, сред които се включиха нейни колеги от шоубизнеса.

"Честито на твоето красиво, забавно и умно момиче", написа супермоделът Хелена Кристенсен.

"Влюбена съм в тази история", присъедини се и Даниел Шнайдер - основател на бижутерската компания "Dannijo".

Шилдс, която все още се възстановява след счупване на бедрената кост, случило се през януари т.г., има две деца от съпруга си Крис Хенчи - Роуан на (18 г.) и Гриър (15 г.). Актрисата от "Хубавицата" се говори открито за отглеждането на двете момичета и неподозираните аспекти на майчинството, казвайки пред "Today" по-рано тази година, че е изненадата от факта колко важно за нея е тяхното одобрение във всичко.

"Не си спомням майка ми да се е нуждаела от моето съгласие толкова, колкото аз се нуждаех от нейното - тя беше просто бог за мен", каза Брук. "Така че отглеждайки моите дъщери, трябва наистина да внимавам да не съм толкова нуждаещ се от тях, защото в даден момент могат да ми кажат "Мразя те", без наистина да го мислят, но това би ме наранило", споделя тя.