Вместо да получи обезщетение от Общината или от застрахователите си, той получи акт от полицията.

Вижте снимки >>

Донков показа гумата в сутрешния блок на bTV и разказа за случая, за да може хората да си направят извод и да не се стига до подобни инциденти на пътя, които могат да имат и фатален край. По думите му, в неговия случай не се е стигнало до такъв, благодарение на това, че гумата е била подсилена и не се е "взривила", което му е позволило да овладее колата.

„Дупката не е изрината от вода - това е мерзавщина и безобразие, коментира той.

"Чух удар и се стреснах, защото помислих, че съм ударил животно. Слава Богу, че детето ми не беше с мен", каза Донков.

По думите му след като дошли полицаи, обяснили, че трябва да му напишат акт, защото „това е видим недостатък на пътя”. Това бил единственият документ, който могат да му издадат, и „от инат” Донков се отказал да се занимава с всички бюрократични процедури.

"Отказах да получавам протокол, всичко ще е за моя сметка. Ще ми излезе много по-скъпо, но това е бунтарско. Едно момче видя какво стана и поиска да ми е свидетел", сподели Деян Донков.

Ремонтът му струва около 1000 лева.

Кметът на Банско е разбрал за проблема и за да няма и други пострадали, обеща да се намеси.

„Съжалявам за актьора Деян Донков. Това е една от улиците, които се ремонтират по време на водния цикъл. Една от шахтите е леко пропаднала, има неравност, веднага съм уведомил ВиК, защото все пак поддръжката на канализационната и ВиК мрежата в града е тяхна отговорност и ще пристъпим към отстраняване на тази повреда”
, заяви Георги Икономов.

Що се отнася до съставения акт на актьора, от полицията обясниха, че това е административна подробност, която се налага, за да бъде съставен протокол по случая. А при подобни инциденти, пострадалите могат да съдят съответната община за нанесени щети.

Донков обаче не мисли да съди Общината, надява се обаче да има по-малко инциденти на пътя.