По неписано правило малко преди настъпването на всеки по-значим празник, отбелязан с червено в календара, улиците на големите градове у нас изведнъж "опустяват", тъй като голяма част от жителите им се отправят към родните си места, за да прекарат почивните дни със своите семейства. За разлика от повечето хора обаче, които, опитвайки се да стигнат до бащиния си дом за отминалия вече Великден с личните си автомобили, прекараха часове наред в досадни и безкрайни задръствания по пътищата из страната, Джулиана Гани и любимият ѝ Илиян Найденов решиха да се качат на самолет, за да посрещнат Възкресение Христово на екзотична и далечна дестинация.

Преди няколко дни двамата стегнаха багажа си и отлетяха за Близкия Изток, където се отдадоха на почивка, изпълнена с редица вълнуващи преживявания, като дори PCR тестовете, необходими за пътуване в двете посоки, не бяха в състояние да ги разколебаят. Така те се озоваха в кралство Йордания, а обиколката им започна от удивителния скален град Петра, разположен на източния склон на Уади Араба в естествено укрепената планинска долина Вади Муса, който в миналото е бил процъфтяващ търговски център и столица на Набатейското царство.

Вижте снимки >>

Именно от там е и първата публикация на носителката на титлата "Мис Силикон" за 2013 г. Тя сподели със своите почти 400 хил. последователи в Инстаграм романтичен кадър с половинката си, заснет на фона на най-прочутата сграда в древното селище, а именно Каснех ал-Фарун, чието име в превод означава "Съкровищницата на фараона". Наименованието на монумента идва от някогашните убеждения на местното население, което вярвало, че богатството на Рамзес III е скрито в урната, издигаща се високо над входа. Ето защо според легендите те неведнъж се опитвали да я счупят, стреляйки по нея, но начинанието им се увенчало с провал и тя останала невредима.

Снимка: Официален профил в Instagram

Снимката, качена от Гани в социалната мрежа, разкрива интимен момент между нея и Найденов, които са впили устни един в друг, а зад тях се вижда известната постройка и почиващите камили, с чиято помощ те са стигнали до нея. Блондинката е облечена в късо бяло бюстие с широки презрамки и панталон с висока талия тип "Чарлстон" в същия цвят, а визията ѝ се допълва бомбе, бежов шал и слънчеви очила с кръгла форма. Любимият ѝ пък е заложил на ленена бяла риза с 3/4 ръкави, раиран панталон, кърпа за глава и сандали.

"Днес съм най-щастливата жена на света и не смятам, че беше възможно да изживеем магията на Великден на по-прекрасно и подходящо място! Препоръчвам на всички да посетят древния град Петра, Йордания!", гласи посланието към нейния пост, събрал повече от 19 хиляди харесвания и множество коментари, изразяващи възхищението на почитателите ѝ към археологическия парк, обявен от ЮНЕСКО за обект на световно културно наследство през 1985 г.

И тъй като именно в него са заснети някои от сцените от филма "Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход", бившата участничка в риалити предаването "VIP Brother" се пошегува, че в момента работи по новата част от поредицата с Харисън Форд със заглавие "Принцесата изследовател", като следващата локация за снимките ще бъде гробът на Мойсей, намиращ се в планината Небо. След като стъпиха на възвишението, те се отправиха към столицата на Йордания - Аман, откъдето публикуваха фотография, направена на хълм, предоставящ панорамна гледка към града, а по-късно поеха към бреговете на Мъртво море.

Снимка: Официален профил в Instagram

На крайбрежието двойката отседна в страхотния 5-звезден комплекс "Crowne Plaza Jordan", който е на 20 мин. път с кола от мястото, където е кръстен Христос. Хотелът е построен точно до лазурната плажна ивица, до която гостите му могат да стигнат по собствена алея. Сред удобствата му попадат внушителен СПА и уелнес център, фитнес зала, внушителен външен басейн, както и красива градина, подходяща за разходки предимно след залез слънце, когато високите температури навън, често прехвърлящи 30 °C още на обед, започнат да падат.