Супермоделът Линда Еванджелиста е станала жертва на козметична процедура за намаляване на мазнините, съобщи BBC.

Канадката, която е на 56 г., признава, че е останала "обезобразена" в резултат на рядка странична реакция от интервенцията преди пет години. Според нея процедурата е довела до увеличаване на мастните клетки.

"Станах, както медиите описаха, "неузнаваема", споделя тя в Инстаграм със своите 900 хиляди последователи.

Вижте снимки на Линда >>

Еванджелиста казва, че това е причината да изчезне от публичното пространство.

Тя разказва още, че е претърпяла "две болезнени, неуспешни коригиращи операции", след като процедурата за отслабване е имала обратен ефект.

"Към моите последователи, които се чудеха защо не работя, докато кариерите на моите колежки процъфтяват - причината е, че бях брутално обезобразена от ... (процедура), която направи точно обратното на обещаното", обяснява Еванджелиста.

Тя казва също, че страничните ефекти, които са се получили при нея "не само разрушиха живота ми, но и ме изпратиха в цикъл на тежка депресия, дълбока тъга и до най-големите дълбини на отвращение към себе си. В този процес станах отшелница."

В социалната мрежа тя споделя, че иска да разкаже историята си публично, за да продължи живота си. Линда Еванджелиста дори смята да съди компанията, която обвинява за страданията си.

"Толкова съм уморена да живея по този начин," продължава тя. "Бих искала да изляза през вратата си с високо вдигната глава, въпреки че вече не приличам на себе си."

Нехирургичната процедура, която набира популярност през последните години, използва ниски температури за намаляване на мастните натрупвания в определени части на тялото.

Според Линда Еванджелиста не е напълно ясно какво е предизвикало страничния ефект от интервенцията при нея, предава БТА.

Много звезди, сред които Гуинет Полтроу, стилистката Карла Уелч, дизайнерите Джеръми Скот и Брандън Максуел, изразяват подкрепа към канадката под публикацията ѝ в Инстаграм.

Линда Еванджелиста беше сред супермоделите на 90-те години заедно със Синди Крауфорд, Наоми Кембъл и Кристи Търлингтън