Еуфория, екстаз, възбуда. Така би се определило снощното събитие в старата "Арена Армеец", което покориха 80-ската хеви метъл група "PANTERA".

Най-голямата зала в България отвори врати в 18:30 часа, като 90 минути по-рано феновете се събираха, с нетърпение да са едни от първите влезли.

Точно в 19 ч. излязоха първите подгряващи "Black Tooth". Mетъл бандата e основана през 2004 г. в Анкара от Туна, Дениз и Утку. "Black Tooth" се смята за първият и единствен представител на жанра "южняшки метъл" от южната ни съседка. Споделяли са една сцена с "Lamb of God", "Rammstein", "Metallica", "Down" и много други. Те успяха да държат публиката постоянно на крака и да пеe с тях. От сцената Туна дори сподели, че има пряка връзка с нашата родина - баба му е от България, което прави страната ни близка за него. Когато дойде техният ред, бандата изпълни няколко авторски парчета с тежък китарен звук и мощни вокали.

"Black Tooth" (Снимка: Fest Team)

Източник: Fest Team

След тяхната изява имаше пауза от около 40-ина минути, в която от трибуните звучаха парчета на "Black Sabbath" и "Opaali".

"Black Tooth" (Снимка: Fest Team)

Източник: Fest Team

Като по часовник в 20:10 часа дръзките българи от "ОDD CREW" превзеха сцената със страхотни композиции, изключителни китарни сола, прецизни барабани, запомнящи се вокални партии и много хедбенгинг. Публиката крещеше тяхното име. Васко, Мартин, Боян и Васил определено знаеха какво правят. Изпълниха осем авторски творби и доказаха, че са правилният избор за подгряването на "PANTERA".

"ODD CREW" (Снимка: Fest Team)

Източник: Fest Team

"ODD CREW" (Снимка: Fest Team)

Източник: Fest Team

След брилянтното им изпълнение на сцената и хиляди емоции, които предизвикаха и оставиха у присъстващите в залата, дойде време и за подготовката на стейджа за американските зверове от "PANTERA". Още при спускането на голямото платно с тяхното име, феновете скандираха "PANTERA! PANTERA! PANTERA!". Всички подготвиха телефоните и фотоапаратите си, за да заснемат излизането на българска сцена на Фил Анселмо, Рекс Браун, Чарли Бенанте и Зак Уайлд.

И в 21:30 те бяха пред нас...

Арената бе пълна, море от хора. Накъдето и да погледне човек, виждаше фен с тениска на любимата си груув метъл група. Настроението бе леко и свободно, защото всички бяха дошли с една цел - да се насладят на музиката, които тези гиганти създават от десетилетия. Над 10 000 души изпълниха залата, за да чуят на живо онези песни от 90-е.

Източник: Fest Team

Източник: Fest Team

С кратко интро и архивни кадри на сцената зазвуча "New level". След това бижу на хеви метъла, продължиха с едни от най-големите си хитове - "I'm Broken", "Cowboys from Hell", "Walk", и "This Love". Публиката стана активен участник в случващото се на сцената, а групата се сля с феновете си. Навсякъде от трибуните блестяха светкавици от телефони, които запечатаха всеки любим момент. По време на тяхното шоу обаче липсваха любимите на едно поколение песни - "Cemetery Gates" и "Domination". Успяха да компенсират със страхотен сетъп и страшна визия - не само за изпълненията. Присъстваше пиро шоу, което придаде завършен облик и допринесе за още по-голямата тежест на песните.

Източник: Fest Team

Източник: Fest Team

"PANTERA" (Снимка: Fest Team)

Източник: Fest Team

"PANTERA" ще са винаги част от историята на музиката, позната като метъл. Тя доби популярност през 90-е, а на 26-и май успяхме да ги видим на живо в София. Оставиха отпечатък у зрителите, който ще бъде дълго пазен. Публиката усети специалното отношение на музикантите към нея. Концертът се превърна в празник на музиката, която обединява хората и прави живота им по-красив. 
А посланието, което отправиха изпълнителите от "PANTERA" бе: "В социалните мрежи няма да намерите приятели. Приятели се намират на такива места, като това тук." 

Защото любовта към музиката, е любов към хората. 

Снимка: Fest Team

Източник: Fest Team

Снимка: Fest Team

Източник: Fest Team